Yritys

Kartanon Mittakaluste sijaitsee Savon sydänmailla Kuopiossa keskustan kupeessa hyvien yhteyksien varrella. Nykyaikaset tuotantotilat ja moderni konekanta NC-ohjattujen laitteiden kanssa varmistavat laadukkaan ja tarkan valmistuksen niin kaluste- kuin alihankintatuotannossa. Tehokkuus, materiaalien oikeaoppinen hyödyntäminen ja ekologinen toimintatapa säästävät luontoa. Yrityksen toiminta perustuu iloiseen, osaavaan ja asiakasta palvelevaan tekemiseen, unohtamatta työhyvinvointia ja henkilöstön osaamisen ja toiminnan kehittämistä.

Yrityksellä on mittava ja pitkä kokemus erikoiskalustevalmistuksen osalta. Ammattitaitoinen ja auttava henkilöstö on tärkeä osa palvelukokonaisuutta, jota asiakkaat arvostavat. Materiaalien laaja hallinta sekä hyvät yhteistyötaidot niin suunnittelijoiden kuin arkkitehtien kanssa varmistavat onnistuneen lopputuloksen suurissa ja vaativissakin kohteissa.

Korkealaatuinen lopputulos alkaa suunnittelusta ja siksi valmistavan osapuolen on hyvä olla mukana jo tuotteen tai kohteen alkusuunnittelussa. Näin saamme ratkaistua rakenteelliset ja tekniset ominaisuudet parhaiten. Samoin saavutamme myös oikeiden materiaalien valinnat kustannustehokkaasti ja asiakas saa parhaimman saavutettavissa olevan lopputuloksen.

Historia

Kartanon Mittakaluste Oy on Lasse Tuppuraisen vuonna 1993 perustama julkisten tilojen kiintokalusteita valmistava yritys.

Ajatuksena oli valmistaa tilauksesta arkkitehtikuvien ja muiden suunnitelmien mukaisesti kiintokalusteita julkisiin tiloihin ja yritysasiakkaille. Asiakaskunnan laajetessa yrityksen kasvaessa mukaan on tullut yhteistyökumppaneiksi vuosien mittaan rakennusliikkeitä, rakennuspuusepänteollisuuden alan yrityksiä ja monia muita kalustealan yrityksiä.

Kartanon Mittakaluste Oy aloitti toimintansa pienissä vuokratiloissa Kartanonkadulla. Vuonna 2002 yrityksen lähtiessä kasvu-uralle tuli tarpeelliseksi ostaa nykyiset n. 2100 neliön tilat. Nykyisissä toimivissa tiloissa, nykyaikaisella konekannalla ja osaavan henkilökunnan kanssa, on mahdollisuus toteuttaa entistä suurempia ja laaja-alaisempia erikoiskalusteprojekteja yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos syksyllä 2019. Tuolloin kalustealan ammattilainen Petri Pääkkönen siirtyi liiketoimintakaupan myötä vetovastuuseen Kartanon Mittakalusteessa Lasse ja Irene Tuppurainen siirtyessä ansaituille eläkepäiville. Toiminta jatkuu ja kehittyy edelleen uusin, tuorein ajatuksin kalustevalmistuksen parissa. Pyrkimyksenä on kehittää toimintaa edelleen ja ylläpitää yrityksen korkea laatu ja maine, sekä säilyttää puualan ammattitaito Savossa tulevaisuudessakin.