background
 

Yritys historia

K artanon Mittakaluste Oy on Lasse Tuppuraisen 1993 perustama julkisten tilojen kiintokalusteita valmistava yritys. Lasse oli kuitenkin aloittanut yrittäjän uransa jo vuonna 1984 perustamalla erikoiskalusteita asentavan kalusteasennusyrityksen.

Hyvin pian yritykseen palkattiin lisää työntekijöitä ja ennen 1990-luvun lamaa yrityksessä työskenteli parhaillaan jopa 15 asentajaa ympäri Suomea ja Eurooppaa. Kalustealan kokemusta kertyi mm. Saksasta, Neuvostoliitosta, Virosta, Ruotsista ja Unkarista. Kokemusta ja työn laatua arvostettiin niin paljon, että käden taitoja päästiin näyttämään niin Oopperatalolle kuin Mäntyniemeenkin monien muiden nimekkäiden paikkojen lisäksi.

Lama ei suinkaan kaatanut silloin jo Oy:ksi muuttunutta yritystä vaan rinnalle perustettiin vahvistukseksi Kartanon Mittakaluste Oy ajatuksena valmistaa tilauksesta arkkitehtikuvien ja muiden suunnitelmien mukaan kiintokalusteita julkisiin tiloihin ja yritysasiakkaille. Tuotteet ja kohderyhmä olivat samat kuin aikaisemminkin, mutta nyt asennuksen sijasta myös valmistettiin kyseiset tuotteet. Vuonna 1997 Lasse Tuppurainen myi pois asennusliiketoimintansa.

Kartanon Mittakaluste Oy aloitti n. 450 neliön vuokratiloissa. Tilat kävivät pian ahtaaksi ja hankittiin omat reilun 900 neliön tilat. Yrityksen ollessa koko ajan kasvu-uralla tuli vuonna 2002 tarpeelliseksi ostaa nykyiset n. 2100 neliön tilat. Nykyisissä isommissa tiloissa nykyaikaisella konekannalla on osaavan henkilökunnan kanssa mahdollisuus saattaa päätökseen entistä suurempia ja laaja-alaisempia erikoiskalusteprojekteja.

Kartanon Mittakaluste Oy

Rala    AAA Korkein luottoluokitus Yrittäjät
Kallantie 6, FI-70340 Kuopio, Finland
Puh. +358 17 264 8780
Fax +358 17 263 4411